Gemeente Melle werft aan:

1 contractuele poetsvrouw/man - met 30/38 prestaties - vervangingsovereenkomst 

taak: poetsen in het gemeentehuis. 

 

lees verder lees verder

Update: afvalophaling

Omwille van de aanhoudende hitte zal ook volgende week (26 tot 30 juni) de afvalophaling al starten om 6 uur 's ochtends. Gelieve het afval dus een uurtje vroeger buiten te plaatsen of na 20 uur de avond voorheen.

Verbod op waterverspilling

Vanaf 22 juni 2017 geldt een verbod op waterverspilling.

Hierbij is het verboden om:

- auto's te wassen

- zwembaden te vullen

- grasperken, velden,... te besproeien, 

- tenten, daken, straten af te spoelen/ te besproeien

 

Kortom, zuinig zijn is de boodschap.

Het besluit van de gouverneur vind je hier.

Gratis en betaalbare uitstappen in Oost-Vlaanderen

Het provinciebestuur Oost-Vlaanderen vindt het belangrijk dat iedereen een vakantiegevoel kan krijgen in onze domeinen en musea. Ook mensen die het wat minder hebben. Daarom maakte het provinciebestuur de gloednieuwe brochure 'Gratis en betaalbare daguitstappen in Oost-Vlaanderen'.

Deze brochure biedt een overzicht van het toegankelijk vast aanbod in de provinciale domeinen en musea. Er is voor elk wat wils: wandelen in het bos, bootje varen, minigolfen, ravotten in de speeltuinen, zwemmen, leren over natuur, milieu en cultuur,...

Wil je graag het aanbod inkijken? Haal je gratis brochure af bij de bibliotheek, de sportdienst, het gemeentelijk museum of het gemeentehuis.

Vlaanderen feest in Melle!

Op dinsdag 11 juli viert ook Melle de Vlaamse feestdag op de site van Caritas. Heb jij ook zin om gezellig een croque te eten bij RemorK, een workshop zandtekenkunst te volgen met de kinderen en de avond muzikaal af te sluiten met de Nijghse vrouwen? Sfeer verzekerd!

lees verder lees verder

Vogelgriep: opnieuw bijkomende besmettingen in West-Vlaanderen en Henegouwen

Er werden opnieuw 2 bijkomende besmettingen met het vogelgriepvirus vastgesteld bij een pluimveehandelaar in Menen (West-Vlaanderen) en een hobbyhouder in Ath (Henegouwen). Sinds 1 juni is het virus zo in totaal op 8 plaatsen aangetroffen in België. Bijna allemaal zijn ze gelinkt aan markten.

 

lees verder lees verder

Vervanging drinkwatermeters

Vanaf maandag 3 juli tot en met donderdag 17 augustus 2017 zal de aannemer Elgeka een 400-tal drinkwatermeters vervangen. De werken situeren zich volledig binnenshuis of in de meterput. Er zijn geen wateronderbrekingen noch graafwerk voorzien. Het water wordt enkel onderbroken in de woning waar de vervanging uitgevoerd wordt.  

lees verder lees verder

gemeente Melle werft aan:

2 contractuele werkmannen niveau E - voltijdse prestaties

contract bepaalde tijd – 3 maanden – onmiddellijke  indiensttreding

lees verder lees verder

Speelpleinwerking Melle

Sport- en Recreatiepark Kouterslag

Tijdens de zomervakantie staat onze animatorenploeg opnieuw klaar om alle kinderen leuke dagen te laten beleven. Voor kleuters en kinderen vanaf geboortejaar 2004 tot en met 2013. Meer info vind je hier.

BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking?
Bij een noodsituatie in de gemeente is het belangrijk de betrokkenen meteen te verwittigen. Daarom kan de gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt via sms, e-mail of telefoon.

lees verder lees verder

Groenere begraafplaatsen in Melle

In mei vond op de begraafplaats van Melle centrum een opruimactie plaats.
Samen met groep Intro, een sociale werkplaats, verwijderde de gemeente onregelmatige beplanting en bodembedekking. Graven met een verlopen concessie werden verwijderd en er werden nieuwe planten in de bloembakken aangebracht. De gemeente plaatste ook 36 nieuwe urnenkelders. Omwille van het droge voorjaar kon het gras niet worden gezaaid zoals gepland. De aanleg van het gras is dus uitgesteld tot in het najaar.

lees verder lees verder

Melse familieportretten

door Hilda Jacobs (1883-1921)

Tijdens het weekend van de Melse Feesten op 1, 2 en 3 juli loopt van 10 tot 18 uur een tentoonstelling met de foto's van Hilda Jacobs. De tentoonstelling vindt plaats in het gemeentelijk museum (Brusselsesteenweg 395). De toegang is gratis.

Melse Feesten

Zomerkermis in het centrum van Melle

Van 30 juni tot en met 11 juli staan de Melse Feesten opnieuw garant voor heel wat plezier op en rond het Gemeenteplein en het Dorpsplein van Melle.
Het gemeentebestuur, lokale verenigingen, horeca en middenstand organiseren er opnieuw talloze activiteiten voor jong en oud.

Interesse? Download hier de brochure.

lees verder lees verder

Vleermuizen spotten op vliegveld Gontrode

dauwtrip met aansluitend ontbijt

Radio 2 gaat deze zomer op toer langs alle voormalige winnaars van ‘Een Thuis voor een Beeld’. Melle is aan de beurt op 30 augustus en voor die gelegenheid staan een aantal activiteiten op het programma. Meteen wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de aanwezigheid van vleermuizen op die plek in de kijker te zetten.
Geïnteresseerden kunnen mee op dauwtrip om vleermuizen te spotten en daarna aanschuiven voor het ontbijt.

lees verder lees verder

Oude liefde

Zorgen voor erfgoed

Erfgoed vind je om de hoek, in de stad, langs landelijke wegen. Het bindt ons met ons verleden, met wie we zijn. Net daarom koesteren vele mensen een oude liefde voor erfgoed.

Waarom malen oude molens nog? Wat gebeurt er met de kerken nu er minder erediensten zijn? Een boot op het droge, kan dat? En hoe behoudt de archeoloog het overzicht van al zijn bodemvondsten?

lees verder lees verder

Examendienstregeling De Lijn

Van 12 juni 2017 tot en met 26 juni 2017 is de examendienstregeling van De Lijn van kracht. Vanaf dinsdag 27 juni 2017 rijden de bussen en trams volgens vakantiedienstregeling. Voor meer informatie kun je de dienstregeling raadplegen op www.delijn.be.

 

 

Grabbelpas zomer 2017

De zomer staat voor de deur.  Dat betekent zon, zee, maar vooral twee maanden vakantie!
De jeugddienst van Melle zorgt weer voor een uiteenlopend programma met tal van activiteiten. 
Gaan karten, een weekje Kunsttoeren of waan je een echte fotograaf...kortom voor elk wat wils.
Het einde van de vakantie sluiten we traditioneel af met een uitstap naar een pretpark.

 

lees verder lees verder

Werken aan de perrons in Melle

Infrabel en NMBS zijn bezig met het vernieuwen en ophogen van de perrons in Melle.

De werken zijn in mei gestart en zullen duren tot december. Daarna wordt perron 2 ook aangepakt.

Tijdens het weekend van 20-21 mei wordt er ononderbroken gewerkt, zowel overdag als 's nachts.Om de veiligheid van het treinverkeer en het personeel te garanderen, is nacht- en weekendwerk niet altijd uit te sluiten.

De werken kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen.

Woensdag Fietsdag

Go with the Velo!

Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … fietsen heeft niets dan voordelen.

Dat weten we allemaal. Toch trappen we nog te weinig. Te nat, te onhandig, te zweterig, en ‘Ik heb wel een auto he!’, halen het nog vaak van ons gezond verstand. Menselijk? Oh ja. Wenselijk? Iets minder. Want de files worden er niet kleiner op. En de lucht niet gezonder.

 

 

lees verder lees verder

Fietsparkeren Wezenstraat behouden tot zomervakantie

Wegversmalling blijft behouden

Het college van burgemeester en schepenen heeft na evaluatie beslist om het fietsparkeren in de Wezenstraat te behouden tot het begin van de zomervakantie.

lees verder lees verder

#sportersbelevenmeer

 

Sport Vlaanderen organiseert de #sportersbelevenmeer-award: aan de hand van vijf uitdagingen kunnen de sportdiensten 5 #’s (=hashtags) verdienen. Als de gemeente Melle de vijf uitdagingen tot een goed einde brengt, mag zij zich een #sportersbelevenmeer-gemeente noemen. Deze actie heeft als doel alle inwoners aan het sporten te krijgen door hen ervan te overtuigen (of te laten ervaren) dat je door sporten heel wat meer beleeft. Bij één van de uitdagingen kunnen jullie inwoners helpen: namelijk door sportbelevingsfoto’s te delen op jouw eigen pagina van sociale media (Facebook, Instagram en Twitter), met vermelding van #sportersbelevenmeer#Melle. Doen!

 

Opruimactie begraafplaats

In oktober kondigde de gemeente een nieuw reglement aan voor de begraafplaatsen. De gemeente streeft hierbij naar meer éénvormigheid. In het kader hiervan werd aan de nabestaanden gevraagd om woekerende planten op te ruimen en versieringen enkel op de graven zelf aan te brengen en niet op de grond errond. Deze moet vrij blijven zodat de gemeente hem kan onderhouden.

lees verder lees verder

't Lijsternest: een ontmoetingsplek voor iedereen

Een nieuwe inrichting voor het park

Het parkje rond de bibliotheek Lijsternest is nu nog een eenvoudig grasveld met enkele bomen en hagen. Het heeft echter potentieel om veel meer te worden.

't Lijsternest ligt in de sterk verstedelijkte buurt Vogelhoek. Een filiaal van de bibliotheek en een afdeling van muziekacademie De Kunstbrug hebben er hun thuis. De nood aan groen en ruimte in de buurt is groot. Daarom wil het gemeentebestuur er een multifunctionele ontmoetingsplaats creëren. Een plek waar bibliotheekbezoekers in open lucht kunnen lezen, buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen kunnen spelen en verenigingen activiteiten organiseren.

lees verder lees verder

Volgende fase werken Gontrode Heirweg

aanpak kruispunt Bloemstraat, Teaterstraat, Van Goethemstraat en Gontrode Heirweg

Op 18 april 2017 gaan de werken aan en rond het Merelbekestationsplein een nieuwe fase in.

lees verder lees verder

Vertragingen werken jaagpad

Tussen de Begijnenwegel en de Wezenstraat zijn sinds enige tijd werken bezig aan het jaagpad. Deze werken hebben vertraging opgelopen omdat bijkomende herstellingen nodig zijn. Wellicht kan het jaagpad terug open in september 2017.

burgemeestersconvenant

Duurzaam energieactieplan Melle goedgekeurd op 17/10/2016

Het college van burgemeester en schepenen heeft op 27 oktober 2015 het burgemeestersconvenant voor lokale duurzame energie ondertekend, bekrachtigd door de gemeenteraad op 16 november 2015.  Met de ondertekening van het Burgemeestersconvenant heeft de gemeente zich ertoe geëngageerd om tegen 2020 de CO2-uitstoot (het bekendste broeikasgas) op het gemeentelijk grondgebied met 20% te reduceren.

lees verder lees verder

Gemeentebestuur Melle transparant over mandaten

Het gemeentebestuur van Melle wil transparant zijn in het aantal mandaten en de hieraan verbonden vergoedingen die de gemeenteraadsleden en de leden van het schepencollege vervullen. Daarom kan je hier een lijst downloaden van alle mandaten die door de gemeenteraad gestemd werden. Een overzicht van mandaten die niet ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd dienen te worden, is terug te vinden op www.cumuleo.be.

Circulatieplan Stad Gent

Op drie april voert de stad Gent het Circulatieplan in. Vanaf dan knipt de Stad Gent bepaalde drukke verkeersassen in de binnenstad, waardoor er minder doorgaand verkeer de stad doorkruist.

Ook voor Mellenaars kan het interessant zijn de situatie te kennen. Daarom kan je op het gemeentehuis of in de bibliotheek een mobiliteitskrant 'De Wijze Gazet' afhalen. Deze kan je ook digitaal raadplegen op www.stad.gent/dewijzegazet.

lees verder lees verder

Online inschrijven voor activiteiten

Vanaf dit jaar kan je online inschrijven voor de activiteiten die de gemeente organiseert.

Dat gebeurt in twee stappen. Eerst wordt gezorgd dat alles vlot verloopt voor de inschrijvingen van kinderen in kampen, voor Grabbelpasactiviteiten, workshops in de bib... In latere instantie zullen tickets voor activiteiten voor volwassenen ook op die manier aangeboden worden.

 

lees verder lees verder

Infoavond werken op en rond Merelbekestationsplein

maandag 5 september 2016 - 20 uur

Op 5 september vond er een informatieavond plaats rond de werken op en rond het Merlebekestationsplein. Hier kan je de presentatie van die avond bekijken.

lees verder lees verder

Brandpreventie in publiek toegankelijke inrichtingen

Vanaf 1 januari 2016 treedt een nieuw politiereglement inzake preventie van brand en ontploffing in publiek toegankelijke inrichtingen van kracht. Meer informatie vind je in de folder die je hier kan downloaden.

Veilig naar school met de schoolroutekaart

Amper 25 procent van de kinderen fietst naar school, bleek onlangs uit een onderzoek. Het drukke verkeer is hierbij de grootste boosdoener. Maar soms kan een kleine aanpassing in je route al een heel verschil maken!

lees verder lees verder

fiets- en wandelroutes - het vliegveld van Gontrode

Tijdens de Eerste Wereldoorlog bouwden de Duitsers in de velden tussen Gontrode en Lemberge een vliegveld voor zeppelins met een monumentale hal. Twee bunkers langs de Rechte Ree getuigen nog van dit publiek geheim.

lees verder lees verder

rss feed