Energie

Gratis energiekalender 2010

Ook voor 2010 publiceert het Vlaams Energieagentschap (VEA) een gratis energiekalender. De 12 energiebesparende werken van Hercul vormen het thema van de kalender. De kalender staat boordevol tips en premies om thuis uw energieverbruik te verminderen, zodat u het hele jaar door energie kunt besparen. Zo spaart u zowel uw portemonnee als het milieu. Wist u dat u een aanzienlijke premie kunt krijgen wanneer u uw dak isoleert, uw oude verwarmingsketel vervangt of ramen met isolerende beglazing plaatst?

In 2010 zal het Vlaams Energieagentschap (VEA) opnieuw het Energierenovatieprogramma 2020 volop onder de aandacht brengen. Het VEA streeft ernaar dat tegen 2020 elke woning voorzien is van dakisolatie en een verwarmingsketel heeft met een hoog rendement en dat alle enkel glas vervangen is door hoogrendementsbeglazing.

U kunt de energiekalender gratis bestellen via de website www.energiesparen.be of door te bellen naar de Vlaamse Infolijn op het nummer 1700. U kunt uw persoonlijk exemplaar ook ophalen in de openbare bibliotheek of in het gemeentehuis, zolang de voorraad strekt.