Uitstap Luik en tentoonstelling: het Terracottaleger en de Erfenis van de Eeuwige Keizer van China

Zaterdag 8 april kan je deelnemen aan een uitstap naar Luik. Je bezoekt er het station en zijn buurt onder leiding van een gids en de tentoonstelling van het beroemde Chinese terracottaleger.

De kostprijs voor de uitstap bedraagt 40 euro. Daarin zijn treinvervoer, gidsen en middagmaal inbegrepen. Wie zelf voordelig met de trein kan reizen, heeft de mogelijkheid zich in te schrijven voor 35 euro. In dat geval moet je zelf voor een ticket zorgen.De tentoonstelling 'Het Terracottaleger en de Erfenis van de Eeuwige Keizer van China' schetst de ontdekking van het terracottaleger en de begraafplaats van de eerste keizer van China Qin shi Huang di. Het is de eerste keer dat deze tentoonstelling in België te zien is. Een parcours met audiogids voert je terug in de tijd naar de beginjaren en het ontstaan van China.

's Middags is er een gezamelijke lunch voorzien met Luikse balletjes op het menu. In de namiddag begeleidt een gids je door het station Luik-Guillemins. Gebouwd naar een ontwerp van Santiago Calatrava en voorzien van een overkapping van 160 meter lang en 150 meter hoog is dit beslist een monument op zichzelf. De gids neemt de groep ook mee naar de wijk rond het station, bekend om zijn mooie artnouveaugevels.

 

De kostprijs voor de uitstap bedraagt 40 euro. Daarin zijn treinvervoer, gidsen en middagmaal inbegrepen. Wie zelf voordelig met de trein kan reizen, heeft de mogelijkheid zich in te schrijven voor 35 euro. In dat geval moet je zelf voor een ticket zorgen.

 

Meer info en inschrijvingen:

Dienst Cultuur

Gemeenteplein 1

tel. 09 210 07 75

e-mail cultuurdienst@melle.be