Word gids in Scheldeland

Houd je van je gemeente en van de regio waar je woont? Zou je graag je regio voor anderen toegankelijk maken en groepen rondleiden langs de natuur en bezienswaardigheden in Scheldeland?

Als het antwoord op deze vragen een volmondig 'ja' is, dan zal onderstaande informatie je zeker interesseren.PCVO Het Perspectief in Gent organiseert, in samenwerking met Toerisme Scheldeland, opnieuw een opleiding tot Toeristische Gids Scheldeland-West. Scheldeland-West omvat de gemeenten Berlare, Destelbergen, Hamme, Laarne, Melle, Merelbeke, Wetteren, Wichelen, Zele en enkele deelgemeenten van Gent.

De opleiding bestaat uit een 1e algemeen basisjaar (met onder meer geschiedenis, kunst en geografie) en een 2e specialisatiejaar (specifiek over de gemeenten van Scheldeland-West). Er zijn zowel theoretische lessen als lessen waarin de praktijk van het gidsen wordt aangeleerd. Na 2 jaar krijgt de afgestudeerde van Toerisme Vlaanderen een erkenning als Toeristische Gids. Nadien kunnen de toeristische diensten van Scheldeland een beroep op je doen als regiogids.

Het basisjaar start in september 2017.  Interesse? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar miguel.declercq@hetperspectief.net. Dan ontvang je een uitnodiging voor een infogesprek waarin je alle concrete informatie (lesmomenten, kostprijs, …) over de opleiding krijgt.