Rookmobiel op de markt - 22 september

Red jij de baby uit de brand?

Ter gelegendheid van de veertiendaagse van de veiligheid zal er een rookmobiel te vinden zijn op de wekelijkse markt van vrijdag 22 september.

Deze rookcontainer heeft alles in zich om mensen te laten ervaren hoe moeilijk het is om de weg te vinden in de rook.De aankoop, correcte installatie en het regelmatig onderhoud van een rookmelder zorgen ervoor dat u tijdig verwittigd wordt bij brand of rookontwikkeling, zodat u tijd hebt om de woning te verlaten.

De evacuatie bij rookontwikkeling is evenwel niet vanzelfsprekend en de vertrouwde woning wordt bij rook een onherkenbaar doolhof. In deze rookmobiel wordt deze situatie nagebootst en kan iedereen de proef op de som nemen.

In deze rookmobiel staat een kinderkamer. Er wordt gezorgd voor voldoende rook en de mensen kunnen een tocht maken door de rookmobiel, op zoek naar de schreiende baby die in zijn wiegje ligt. Licht- en geluidseffecten zorgen voor een spannende en intrigerende belevenis.

De deelnemers krijgen 40 seconden om het parcours af te leggen. Na 40 seconden gaat de noodverlichting aan en moet de begeleiding de deelnemer uit de container halen.

Deze rookmobiel is geschikt voor volwassenen en kinderen. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. Max. 4 personen (gezin) kunnen samen het huisje betreden.

De rookmobiel is minder geschikt voor kleine kinderen aangezien het binnenin erg donker is.