Ruim 300 dieren gered door het nieuwe Wildlife Taxi Team

Sinds 1 mei 2017 kan je in de regio Gent-Meetjesland een beroep doen op het Wildlife Taxi Team van Vogelbescherming Vlaanderen. Dit team van vrijwillige telefoonmedewerkers en chauffeurs verzorgt een groot deel van het ophalen en vervoeren van gewonde en zieke inheemse wilde dieren naar het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren (VOC) te Merelbeke.Vind je een gewond of ziek inheems dier (geen huisdieren of exotische dieren) en zie je echt geen mogelijkheid om het zelf naar een opvangcentrum brengen? Dan kan je van 9u00 tot 21u00 terecht op het telefoonnummer 03 331 97 00. In elke provincie bouwt men samen met Vogelbescherming Vlaanderen een WTT- werking uit die de VOC’s ondersteunt bij het vangen en overbrengen.

We zijn nog dringend op zoek naar nieuwe dispatchers voor ons team! Wie zich graag inzet voor het dierenwelzijn en wilde dieren een warm hart toe draagt, kan een enorme hulp betekenen door één of meerdere keren per week de telefoonpermanentie van het WTT te verzorgen. Alleen als de vinder van een ziek of gewond dier niet zelf kan rijden, zoekt de telefoonmedewerker een beschikbare chauffeur uit de streek. Die zal het dier ophalen en naar het VOC brengen.

Interesse om mee te werken? Op maandagavond 6 november geven we een opleiding in Merelbeke.

Neem contact op met wtt.regiogent@vogelbescherming.be of bel ons op 0468 27 02 17 of 0479 47 66 91. We vertellen je er graag meer over.