Lezing: oorlog en vrede in Latijns-Amerika

door professor An Vranckx

Het verhaal van een regio met weinig 'klassieke' oorlogen tussen verschillende staten maar met des te meer burgeroorlogen, binnenlandse repressies en georganiseerde misdaad. De spreker illustreert de grote lijnen met de case van Colombia, waar na jaren intern geweld en conflict een bemiddeld akkoord met de guerillabewegingen is bereikt en de verzoeking lijkt te kunnen beginnen.

De lezing gaat door in de raadszaal van het gemeentehuis op zaterdag 11 november om 11.15 uur.

Toegang is gratis en inschrijven is niet nodig.Het verhaal van een regio met weinig 'klassieke' oorlogen tussen verschillende staten maar met des te meer burgeroorlogen, binnenlandse repressies en georganiseerde misdaad. De spreker illustreert de grote lijnen met de case van Colombia, waar na jaren intern geweld en conflict een bemiddeld akkoord met de guerillabewegingen is bereikt en de verzoeking lijkt te kunnen beginnen.

An Vranckx werkte de afgelopen 20 jaar als onderzoeker en adviseur in en over oorlog en vrede in ruim 30 landen, onder meer in Latijns-Amerika. Over deze regio doceerde ze gedurende tien jaar aan de Universiteit Gent in de opleiding Conflict en Ontwikkeling.

 

De lezing gaat door in de raadszaal van het gemeentehuis op zaterdag 11 november om 11.15 uur.

Toegang is gratis en inschrijven is niet nodig.