blauwe zone

De gemeente Melle voerde in 2011 in verschillende straten in de gemeente een blauwe zone in. -          Bewoners in de blauwe zone hebben recht op één gratis parkeerkaart per woonentiteit. Er kan een tweede parkeerkaart bekomen worden voor de prijs van 100 euro. De mogelijkheid om dan nog een parkeerkaart te verkrijgen op aanvraag van een eigen bedrijf/zaak/praktijk wordt niet toegestaan.

-          Bedrijven/zaken/praktijken gevestigd in de blauwe zone kunnen één parkeerkaart aankopen aan de prijs van 125 euro.

 Alle kaarten zijn één jaar geldig en er kan slecht één nummerplaat op vermeld staan.

De inwoners gelegen binnen de voormelde uitbreidingen zullen een formulier ontvangen voor het aanvragen van hun kaart. Ook de bedrijven, binnen de bestaande en de uitgebreide blauwe zones, zullen een aanvraagformulier krijgen. Downloaden aanvraagformulier voor bedrijven/zaken/praktijken klik hier.

Wie reeds beschikt over een parkeerkaart dient ervoor te zorgen dat hij tijdig een nieuwe kaart aanvraagt voor de vervaldatum van hun huidige parkeerkaart. Hiervoor dient een nieuwe aanvraag te worden ingediend. Voor het downloaden van een aanvraagformulier voor een bewonerskaart klik hier.  

Bij de afhaling van de nieuwe kaart dient de oude bewonerskaart te worden ingeleverd.

Alle aanvraagformulieren dienen ingevuld en met de nodige bewijsstukken te worden ingediend op de technische dienst. Deze nieuwe regelgeving gaat in op 1 januari 2012. 

Indien u meer info over de blauwe zone wenst, kunt u contact opnemen met de dienst verkeer. Download hier de folder en het reglement.

Meer info vind je op de website van OPC (Optimal Parking Control is de partner van 35 steden en gemeenten in België voor het uitvoeren van een automobilistvriendelijk parkeerbeleid.)